Fjärrkyla och gas

Fjärrkyla fungerar med samma princip som fjärrvärme gör, det vill säga att vatten kyls ner och transporteras sedan genom ledningar till olika ställen som sedan i sin tur kyls ner av det kalla vattnet. Vattnet går att kyla ned genom att till exempel använda kompressorkylmaskiner eller genom att dra ledningar till djupa sjöar eller hav.

Sveriges historia med fjärrkyla

Till skillnad från fjärrvärme som har använts sedan det sena 1870-talet så kom inte fjärrkyla igång förrän på 1970-talet, ungefär 100 år efteråt. Idag används det i flera delar av världen och efterfrågan på fjärrkyla i Sverige är stor enligt uppgifter från Svensk fjärrvärme. Förutom fjärrkyla och värme så är det även vanligt att ledningar i Sverige används för att transportera gas till olika platser. Gas används av både industrier och hushåll.

Produkter för fjärrkyla & gas

Vi tillhandahåller omlindningsmuffar för ledningar och skarvar som används vid distribuering av fjärrkyla och gas. Dessa muffar skyddar mot både rost och fukt. De skyddar beläggningen på ledningen på ett bra sätt, vilket gör att röret håller längre och kräver mindre underhåll. Det finns flera olika typer av muffar för fjärrkyla & gasledningar att hitta i vårt sortiment. Dessa muffar har olika egenskaper och kvalitet, du hittar standardmuffar och även högkvalitativa muffar för tuffare miljöer.

Omlindningsmuffar och rörskyddstejp

Förutom omlindningsmuffar för ledningar som används vid fjärrkyla och gas så hittar du även tejp av polyolefin. Denna tejp har en beläggning som skyddar mot rost och kan med fördel användas på rör som behöver skyddas eller repareras. Den fungerar även utmärkt när rören för fjärrkyla eller gas är svängda eller har andra ovanliga former.

Canusa-CPS rörbeläggningar

Vi levererar produkter från Canusa-CPS, en ledande leverantör av rörbeläggningar. Produkterna har använts och utvecklas i över 30 år och är av högsta kvalitet. Muffarna för ledningar som används för fjärrkyla och gas levereras i bulk. Dessa går enkelt att anpassa på plats efter hur röret ser ut. Det behövs ingen speciell utrustning för att sätta på muffarna, de är enkla att förstå och applicera. Klicka här för att komma till Canusa-CPS hemsida.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.