Fjärrvärme

Fjärrvärme fungerar genom att vatten värms upp i en anläggning, antingen vid förbränning av biobränsle, industriell spillvärme eller annat. Detta upphettade vatten skickas sedan genom ett kulvertsystem till de olika kunderna i närheten. I en värmeväxlare får man sedan ut både värme till radiatorer och varmvatten för dusch mm.

Från förorenad luft till bättre luftkvalitet

Det var inte så längesedan som varje person fick värma upp sitt hus själv. Det innebar oftast rök ur skorstenarna med förorening av luften. Det var i ett försök att förbättra luftkvaliteten som det beslöts att flytta eldningen till en central anläggning med effektiv rökgasrening. I dag finns det fjärrvärme i cirka 600 orter i Sverige och det är en av de populäraste och mest miljövänliga uppvärmningarna. Ca 90 % av alla flerfamiljshus värms upp med hjälp av fjärrvärme.

Värmeväxel till fjärrvärmesystem

Fjärrvärme idag är både enkelt och bekvämt. Det är en relativt enkel teknik med få delar som kan gå sönder. Utrustningen som används i hemmet tar inte speciellt mycket plats. Den så kallade värmeväxeln är i en villa inte mycket större än ett badrumsskåp. Fjärrvärme är tryggt, driftsäkerheten är hög. Ett av de äldsta fjärrvärmesystemen som finns hittar du i Frankrike, Cantal, och används än idag.

Produkter för fjärrvärme

I vårt sortiment hittar du många olika typer av krympprodukter från Canusa-CPS som används till färdigisolerade fjärrvärmerör. Du hittar till exempel krympmuffar, reduktionsmuffar, krympbara avgreningsmuffar och reparationsmuffar. Samtliga produkter är lätta att installera och uppfyller den europeiska standarden. Hos oss hittar du allt du behöver när det gäller rörskarvsisolering, även de verktyg som behövs för att reparera skadad ytbeläggning på rören. Förutom krympprodukter för fjärrvärmebranschen har vi bland annat kulvertisolering av olika slag, krympslangsprodukter samt omlindningshylsor för rör som används inom fjärrkyla och gas.

För mer information

Om du vill veta mer om fjärrvärme är du välkommen att besöka oss i Svalöv eller kontakta oss via formuläret nedan. Vi svarar gärna på dina frågor!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.